The re-imagining of a derelict industrial building to a creative precinct was handled by a process of deconstruction. Additional openings where created to bring light into the deep and dark floor-plates. New circulation paths were introduced including a double height entrance lobby. Paths to amenities and the stairs to the upper level are arranged so as to pass the shared courtyard, creating  activated and social spaces.

The materials of construction and industry are celebrated, new steel is left raw to patina with their exposed tool marks, bar-codes and builders notes. Industrial relics are left in insitu. Dismantled floor joists are re-assembled into glass partition walls, old structural steel is re-furbished and arranged as new lintels. French oak floor boards, crisp white plaster ceilings and fine light fittings offer refinement and contradistinction with the crudeness of the existing masonry.  


Project Type: Adaptive re-use

Size: 2,200sqm

Project Architect: Andy Carson

Head Contractor: TPD Projects

Structural: Partridge

Services: Donnelly Simpson Cleary

Lighting Design : Light Practice

Landscape Architects: Amber Road Design

Signage + Wayfinding: Urbanite  


"bespoke design elements occur at a range of scales, from the folded steel cabinet pulls, to the feature stairs, balustrade, glass lift tower and feature lighting " 

-ARCHITECTURE AND DESIGN

Using Format